Over ons

Als onderdeel van Thirdwave, een internetbureau met bijna twee decennia ervaring op het gebied van online toepassingen, zit informatiebeveiliging in ons DNA. Onze grote broer was dan ook één van de eerste internetbureaus in Nederland met een ISO 27001 certificering.

Aanleiding

Met de toenemende aandacht voor datalekken in de media en de nieuwe privacyregels van de AVG, zagen wij vanuit Thirdwave ook bij onze klanten en partners een toename van het aantal vraagstukken op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Niet meer dan terecht; het is hoog tijd dat informatiebeveiliging een vanzelfsprekend onderwerp wordt op de agenda van iedere organisatie, groot en klein.

Koudwatervrees

Wanneer het onderwerp van privacy of informatiebeveiliging ter sprake komt, zien wij vaak dat organisaties niet goed weten waar te beginnen. Die koudwatervrees hangt samen met de aard van informatiebeveiliging: een effectief privacy-beleid vergt namelijk een multidisciplinaire aanpak met aandacht voor bedrijfsprocessen, risicobeheersing, juridische zaken en ICT.

Daar komt bij dat het aanbod van beschikbare informatie over het onderwerp versnipperd is en dat gespecialiseerde dienstverleners vanuit hun expertise veelal de focus leggen op één van de benodigde disciplines.

Geen wonder dus dat veel organisaties moeite hebben met het zetten van de eerste stap.

Het antwoord

Het inrichten van een robuust privacy-beleid hoeft in onze optiek niet complex te zijn. Het is voornamelijk zaak om mensen bij elkaar te zetten met kennis van de benodigde deelgebieden. Met onze kennis en ervaring als ICT-dienstverlener, de focus op informatiebeveiliging en gezien onze verwevenheid met de juridische wereld, staan wij op het kruispunt van tech en legal. Vanuit die unieke positie willen wij ondernemers en bestuurders graag helpen met de verwezenlijking van hun doelstellingen op het gebied van gegevensbescherming.

Daarom hebben wij een multidisciplinair team samengesteld van compliance specialisten, advocaten en ICT-professionals. Onder regie van uw vaste compliance adviseur werken onze specialisten nauw samen om uw organisatie te ondersteunen bij iedere stap richting compliance met de Europese privacy regels. Onze 4-stappen-methode biedt daarbij een gestructureerd kader voor de verwezenlijking van uw doelstellingen.

Wanneer u daarbij kiest voor de inzet van het Privacy Control Center, kunt u veel tijd besparen bij het invullen van de registratie- en documentatievereisten. Bovendien bieden de veelzijdige instrumenten van het Privacy Control Center de mogelijkheid om de effectiviteit van ingerichte processen ook op de lange termijn te waarborgen.